hits

Krabbelurer.

Tenkte og dele en oppskrift med dere som er glad i og bake til jul og ellers i året. Dette er en oppskrift som har gått i arv fra min farmor til min mamma og videre til meg. Men ligger sikkert noe ala på nettet også. Men denne her bruker jeg selv og er lette -greie for fryse ned og så ta opp for kaffen og tiner raskt. Server dem med et lett melisdryss over. Men over til selve oppskriften.

Krabbelurer er navnet på kakene.

1.Stor kopp kefir eller kulturmjølk vispes lett sammen med 1.dl farin og ha så opp i 2 lettpisket egg og bland sammen . Ha så 3-4 kopper med mel blandet med 1 ts natron og gjerne litt finrevet sitronskall og bland sammen til en røre. Smelt så matfett (flott matfett) i en kjele og selv bruker jeg en jerngryte til dette. Så bruker jeg to teskjeer for og helle dette i smulten og vender dem over så blir likt stekt på begge sider. ( som en gjør ved smultringer) La dem steke til dem er blitt lett brune på begge sider og legg så ferdigstekte kaker over på kjøkkenpapir. Fikk ca 50-54 stk ut av denne røren.     

   
         

 

 

8 kommentarer

frodith

13.12.2016 kl.19:47

Koselig med sånne oppskrifter i arv da :-)

Hobbystua

16.12.2016 kl.18:29

frodith: Heisan. ja det er artig og ta vare på noen gamle tradisjoner i familien,og nå er det jeg selv som lager disse for andre igjen. Smaker godt til kaffen:-)

fruensvilje.blogg .no

13.12.2016 kl.21:00

herlig da ) så dette er krabbelurer ))jeg har aldrig turt å prøve meg med koking med smult,kanskje jeg må prøve en gang jeg også

Hobbystua

16.12.2016 kl.18:31

fruensvilje: Jepp dette er krabbelurer Connie,og smaker nesten som smultringer men slipper og kjevle deigen bare. Smultkoking er en ting som en skal være på vakt med,men har et stort lokk i nærheten så skulle uhellet være ute så vet jeg hva jeg skal gjøre. Men har aldri sterk varme i gryten så det går bra hvert år:-)

annebe

14.12.2016 kl.14:45

Har smakt Krabbelurer på kafeèn i Åsgårdstrand ..veldig godt til kaffen :)) Og du tusen hjertelig takk for det fine settet jeg fikk i posten i dag, ble så overrasket og veldig glad :)) Det passet perfekt, gleder meg til å bruke det :)) Stor klem og fin førjulstid til deg også <3<3

Hobbystua

16.12.2016 kl.18:33

annebe: Artig og se at du visste hva krabbelurer var,,og enda hyggligere er det at du har fått pakken din også. Er så koselig og gi bort til gode bloggvenner og jeg syntes du fortjente litt også denne gangen.-) En fortsatt fin kveld Anne:-)

Gudrun

19.12.2016 kl.21:36

Dette må prøves,mannen min snakker så mye om "mammas "krabbelurer. flink til dette også du

Hobbystua

27.12.2016 kl.13:31

Gudrun: Heisan:-) Ja det er nok en oppskrift som du må prøve deg på og det er enkelt og få til.-) Smaker godt hele året disse.-))

Skriv en ny kommentar

Hobbystua

Hobbystua

58, Sarpsborg

Jeg er glad i håndarbeider og kan ikke klare meg for lenge uten dette. Og er glad i min familie og at alle rundt meg skal ha det godt.Ellers er det campinglivet og reiser til sol og varme som opptar min lidenskap blant annet.

free counters

Kategorier

Arkiv