Hjemme igjen etter en laaaaang reise:))

Askefaste.

Heisann alle sammen. Nå har jeg hatt en laaang reise og besøkt flere land på kort tid. Det startet med avreise til Egypt den 8 april,,og det ble en nydelig ferie og med deilige dager i sol og varme. Den dagen vi skulle hjem igjen etter en uke kom sms meldingene tikkende inn på mobilen om vulkanutbruddet. Ja hva nå??hva skjer med oss Nordmenn her nede som skal fly hjem.
Ut på flyplassen i Hurghada og inn på flyet,,der hadde kapteinen noe han skulle fortelle oss 211 passasjerer i flyet,,,vi skal til Kreta. Og dit ankom vi sent på kvelden den 15,,inn på et feriehotel som Apollo hadde fått ordnet til oss. Og her fikk vi det egentlig fint,været og temeraturen var helt perfekt. Vi fikk rigget oss til alle mann.men lite søvn på oss ettersom vi neste kveld igjen ble bedt om å pakke og gjøre oss klare for nok en reise hjem. Ut på flyplassen igjen ,,sjekket inn kofferter og det som måtte til,,,så kan trykt si vi er blitt verdensmestere i å trille kofferter.Dette ble atter en bomtur,,flyene nordover kunne ikke fly,så tilbake til hotellet igjen.Om vi ble slitene av det er noe jeg ikke kan få gjengitt her nå.
Så her ble vi da i nesten 4 dager føre ny avgang igjen ble klarert for oss.
Atter igjen på flyplassen på Kreta,,denne gangen ble vi heller ikke fløyet hjem til Norge,men til øya Lefkas nord i Hellas,,og det var en time med homping og risting i flyet føre vi fikk landet der,,ble en ubehagelig flytur som ikke gikk etter skinnene. Her ble vi fraktet til et hotell som sto ledig for oss askefaste turister. Her fikk vi være frem til kvelden føre bussene atter engang kom for å hente oss.
Så vi fikk spist mat og et par etterlengtede timer på øret. Med 800 mennesker og masse busser kan dere selv tenke på et kaos det var vi opplevde på turen. Så sent på kvelden var det igjen dags for å reise til en havn på Lefkas for deretter å entre en båt som skulle frakte oss oppover hele Adriaterhavet mot Ancora i Nord Italia. Denne turen tok 15 timer,,,og ikke lugar og med overfolket båt så måtte vi ligge rundt på gulver og der vi fant en plass. Skulle en frem måtte en passe på å ikke tråkke på noen.
Så det var godt å kjenne land da vi kunne gå ut på fast mark igjen.
Så ble det snakk om at vi skulle busse hjem,noe som ville tatt en 4 dager,,,,,men heldigvis så fikk vi Apollo reisende gå ombord i et Italiensk fly som fraktet oss tilbake til Gardermoen. Dette er en ferie som jeg aldri kommer til å glemme,,,men er glad for å ikke ha hatt barn med,,fryktelig slitsomt for småbarnsfamiliene denne lange ferden mot nord.
Kjenner nå på kroppen at den har hatt en lang reise og med lite søvn noen dager.Men skal ikke klage for det er mange som fortsatt sitter på busser og er på vei hjemmover i Europa.

Dette er bilder fra deilige dager i Egypt.

Her er det noen bilder fra bonusdagene på Kreta.

Dette er tatt fra øya Lefkas i Hellas som vi tilbrakte en dag på,skyet men praktfullt.
Så kommer bilder fra båtturen til Ancona i Italia.

Dette er reiseruten fra Lefkas til Italia med båt,,fra E til G.
Nå er det bare å få vasket klær og kommet igang med daglige syssler igjen. Nå blir det ikke noe reising før i slutten av august igjen.Da er det 14 dager i Tunisia som venter på oss.
Vil samtidig få sende en ekstra stor klem til Inger og Jan fra Lofthus i Hardanger som vi ble godt kjent med i Egypt og som vi har holdt oss sammens med på hele turen fra Hurghada til Gardermoen.Dere er 2 hærlige personer som jeg kommer til å savne:))

17 kommentarer
  1. Så godt å se at du har kommet hjem igjen etter en lang tur med mange strabasser. Ser på bildene dine at du også har hatt solrike dager.
   Nå får vi håpe at sommeren kommer her også snart.
   Ha en fin uke 🙂

  2. hei marianne!!
   har vert å sett på bloggen din,stilig!!koselige bilder med kommentar nederst:)
   kjekkt å høre dere hadde koselig reisefølge,det hadde vi også:)
   klem inger og jan

  3. Der var du endelig kommet hjem, har fulgt med på bloggen din, og regnet med at du var aske fast. Godt å endelig være hjemme etter en ekstra lang tur. Vi er litt spente for vi skal dra til Bulgaria 20 mai, men det ser ut som det roer seg nå. Ha en fin helg:)

  4. Ojda, det ble litt av en tur! Dere fikk sannelig med dere noen ekstra opplevleser på både godt og vondt, men det var nok deilig å komme hjem igjen vil jeg tro ja.
   Naturkreftene er neimenn ikke å spøke med, den asken har snudd opp-ned på mye over et helt kontinent.

  5. Topsy:Båtturen var ikke mye å juble for,men bonusdagene vi fikk på Kreta var jo bare helt nydelige. Det ble en forsmak på en ekstra god og varm sommer som vi bare kan drømme om å få her i landet.Men uansett fikk vi oppleve mye og ikke minst sett steder vi ikke hadde dratt til ellers.

  6. Uffameg, det var ikke akkurat drømmehjemreisen nei. Høres forferdelig slitsomt ut, særlig den båtturen. Og det er vel ikke såååå deilig å være strandet på Kreta eller Lefkas når man egentlig bare vil hjem heller. Tror sikkert du kan være glad for ikke å ha reist med småbarn ja, uff!

  7. Flotte bilder fra en nok uforglemmelig tur!! Godt at du endelig er hjemme igjen! Velkommen skal du være!! God søndag og klem fra bestemor!!

  8. Velkommen hjem.
   Må tru eg tenkte på deg. Dette blir nok ein tur du sent vil glemme ja.
   Fine bilder du har tatt.
   Gått å ha deg i Norge lande igjen. ; ))
   Ønske deg ei fine helg.

  9. Takk for en fin reiseskildring fra en ferie som ikke akkurat gikk som planlagt. Bra dere kom hjem til slutt. Noen strever fortsatt med det…

  10. Velkommen hjem igjen;-)
   For noen utrolig flotte blilder!!!
   Men huff for en lang hjemreise….Men nå er det over, ikke bare bare å være askefast;-) Så tipper dette er en tur som aldri går i glemmeboken;-))

  11. det ser ut som om ferien har vært deilig… hehe men kansje absolutt ein slik ferie som man trenger en ny ferie før å komme seg etter.. litt av ein humpetur heim, men d va kansje så man verkelig skulle ette pris på å vre heime ijænn… hehe

  12. Fantastisk deilige bilder,skulle gjerne hatt noen sånne dager men er glad eg ikke har vært på tur nå,den heimturen hadde nok ødelagt meg.Enig med deg,det går greit når en bare er voksne men det måtte være helt forferdeligt med små barn.Velkommen heim og tilbake på bloggen

  13. Velkommen hjem. Herlighet for ei lang reisa det ble på dåkker. Ja ja dåkker kommer nok t å huske den her ferien ja. Kan tenke mæ det va godt å komme hjem. Men dåkker fikk vel nån ekstra opplevelsa da på den her bonus “ferien”:)

  14. Litt av ei reise ja. Minne for livet på godt og vondt. Må sei eg er glad vi ikkje har vore ute på reise akkurat no. No tar deg nok fort innatt. Velkommen heim

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg