Kjolegrytekluter med mønster.

Disse kjolegryteklutene har jeg heklet mange av gjennom årene,og det er mange som fortsatt spør etter mønsteret på dem. Så nå har jeg heklet tre nye par selv,,i litt vårlige farger. Men her er det vinter så det holder nå,det har kommet en god del snø igjen. Men får håpe den tiner bort,for det er umulig og ta seg frem til fots ute ihvertfall.

Her er det mønster.

Jeg hekler dem i Gjestal baby bomull og nål nr 2½ Legg opp 22 lm,og hekle 20 st tilbake.

Hekle frem og tilbake i 12 omg. Neste omg. hekle 20 st,,legg arbeidet dobbelt og fortsett rundt med 20st på bakstykket. Dette er nå livet på kjolen.

Nå hekles det rundt. 4 lm,og fortsett med staver i hver maske rundt,men med en lm mellom hver stav (her skal det en snor imellom til knyting)

Neste omg er..kjedemaske til første hull,,så 2 st og 2lm 2 st i samme hull,,hopp over et hull og fortsett på samme måte rundt. Nå kan du hekle hvor mange omg du selv ønsker det,og gjerne med litt fargebytte.

Jeg hekler ca,13 omg med mønster,og avslutter med 6 staver i hver lm bue rundt. Hekle gjerne en stavgruppe rundt ermehullet også. På toppen hekles det ca 15 lm,og 20staver tilbake. Tvinn en snor og tre i hullraden i livet. Og er det noen mangler i mønsteret så er det bare å gi meg et hint.

Her er det noen til jeg har heklet. Men disse er i Gjestal bomull sport.

Her er det brukt nål nr 3.

Legg opp 2 lm,,hekle 3 fm i andre lm fra nålen. Snu og hekle 1 fastm 3 fm i den neste fastm og 1fastm. Snu hver rad med 1 lm. Fortsett med økninger i den miderste fm i hver omg. Og det hekles kun i bakre ledd av fastm. Fortett slik til du har ca 37 fastm på hver side av midtmasken. Hekle rundt med fast,og avslutt med en pikotkant. Og hekle et oppheng på toppen. (det skal hekles 3 fastm i den midtre lm hver omg)

Håper flere vil få samme glede av og hekle dem som jeg har hatt.

Ellers så sier jeg takk for alle hyggelige kommentarer fra Dere alle.

 

23 kommentarer
  1. Veldig flotte grytekluter du har heklet. Begynte faktisk igår på sånn gryteklutkjole. Hadde et mønster jeg har fra et ukeblad. Mønsteret er ganske likt. Flotte farger du har brukt på alle du har heklet. Du får ha en fortsatt fin uke.

  2. Hei på du skjønningen:-)
   Sv: Ja du har helt rett…Prins har vokst litt siden han kom i hus i desember…Men nå vokser han ikke så mye lenger:-) Han er bare helt herlig og god men litt gal og vill innimellom som en valp skal være:-)
   Putene er fylt med putevatt, veldig greit så kan jeg selv bestemme hvor mye fyll som skal være i de:-)
   Klem klem på deg min venn<3

  3. Flotte kjolegrytekluter jeg har mønsteret sto i familien for en stund siden .De er flotteSå i et annet familien at noen lager slike til saloflasken ,så fint utHa en fin uke

  4. Vi er nok mange som har barndomsminner med slike gryteluter. Koselig å se dem igjen! Og fine grytekluter i friske farger pynter jammen bra opp på kjøkkenet også!
   Haen god søndagskveld!

  5. Innom en snartur. Likte dine nye fne grytekluter. Og tror jeg prøver denne mønstervarianten engang. Men nå om dagen har jeg så mange ideer på en gang i hodet…så må sortere litt først. Og bare roe ned med besøk på flotte blogger. God helg over der.

  6. Hei. Du skryt sånn av meg at eg vert reint flau eg. Takk skal du ha. Har ikkje hatt tid å gå på bloggen/daten før no. har besøk av verdens beste jenter og da er data og strikking i andre rekke.
   Gryteklutene dine var kanll lekre. Sånt får ikkje eg til. eg hekler jo minimalt lengre. Men dei er skikkelig tøff dem der. Og så er du jo veldig grei da som legger utn mønstra. det er ikkje verst.
   Du får ha ei kanakndes god helg klem

  7. Kjempefine! Jeg hekler også slike.Men jeg ønsker meg oppskrift på rosegrytekluter.
   Hilsen Magnhild.

  8. Hei vennen min.
   Åhhh så fine de er!!! Mormoren min hadde slike og jeg har lenge lurt på om jeg skal lage…Nå kan jeg jo det når jeg får tid:-) Tusen takk for at du deler oppskriften!! Nydelige farger du har brukt!!!
   God god klem til deg min venn<3

  9. Wow! Skikkelig flotte grytelapper! Liker fargene! Jeg har aldri tatt meg tid til å lære meg å hekle.. Jeg liker best å sy, men kanskje jeg burde lære meg å hekle hvis det ikke er alt for vanskelig da..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg