Mønster på babyteppet i havskummønsteret.

Jeg lovte og legge ut mønster på vognteppet i havskummønsteret,,og her kommer det. Nå skal det nevnes at jeg har strikket mine i litt forskjellige garntyper,så etter hvor tykt eller tynt garn  en bruker så må en legge opp masker deretter. Har brukt Rubin,Smart,og også Mor Aase garn.Eller annet garn som passer etter pinne nr 4.

Legg opp 91 m (108) og strikk frem og tilbake i rettstrikking til du har en 3-4 riller. Strikk så mønsteret på denne måten frem og tilbake. 1.pinne. Strikk 3 m rett(kantmasker) 2 rett sammen 3ganger *kast,1 rett,kast,1 rett,kast,1rett,kast,1 rett,kast,1 rett,kast,2 rett sammen 6 ggr*,gjenta pinnen ut til det er 9 mask igjen,strikk 2 rett sammen 3 ggr,og avslutt med 3 rett(kantmaske)

2.pinne. Strikk rett tilbake.

3.pinne. Strikk rett ut omgangen.

4.pinne.Er vrangmasker ut pinnen,,husk kantmaskene skal strikkes i riller.

5.Gjenta mønsteret fra 1-4 etter hvor langt du vil ha det. Avslutt med 3-4 rille og fell pent av.

Mine tepper blir ca 52×67,,og med 91 mask og pinne nr 4. Jeg hekler gjerne en kant rundt det hele og avslutter med en picotkant. Skulle det være noen feil i mønsteret så må Dere bare si i fra:)

13 kommentarer
  1. M. Det betyr at det er 2 størrelser du kan velge og strikke teppene i. Selv har jeg strikket det med 91 masker og heklet en kant rundt det hele og passer fint som vognteppe. Lykke til og bare spør om det er noe mer du lurer på om dette:)

  2. Hei, ser det er lenge siden du la ut denne oppskriften. Men ser du blogger enda 🙂 Hva mener du med Legg opp 91 (108) masker? 🙂 Er relativ ny i strikking men ønsker å strikke dette teppet 🙂 Må bare forstå oppskriften 🙂

  3. Masse flott som vanlig fra deg,og ekorn er jo bare så søte,men vi har ingen trær og heller ikke ekorn her synes du hadde greid å få supre bilder av krabatene flott o g ha ei fin helgog 17mai jeg skal til kirkenes til barnebarn å kose meg

  4. Det e jo så kjekt når me kan finna mønstere på nette.Det lika me : )) Nå er jo eg så heldige at eg har fått dette av deg før. Teppe eg strikka i syltynt garn har blitt flittigt brukt av mottaker. Først som vognteppe etterpå som koseteppe. Nå fekk eg lyst og begynne på et nytt. ; )

  5. Greit å få en oppskrift delt på denne måten.No veit ikke eg om den blir strikket av meg da,jeg blir jo farmor til høsten men mormora har allerede startet på et babyteppe så eg lyt vel finne på noe annet i første omgang

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg