Kosedagen på kjøkkenet.

Gårsdagens små kosesyssler ble unnagjort med og lage brente mandler og pakket inn i små godteposer som en får kjøpt hos Nille. Litt koselig og kunne gi bort litt smågodt også som en har laget selv. Lille strikkenissegutt satt bare og ventet på og få smake. Men fikk ingenting men passet godt på godsakene.

 Ja bakdelen med brente mandler er at det går ut over fingertuppene når en skal skille dem fra hverandre,for selv om en bruker gaffler så må en hjelpe til med hendene også. Utrolig varmt det er og igjen litt såre fingre med småkutt i dag. Men farlig gode er jo disse da. Oppskriften til disse finner du hos http://www.krem.no/jul.html Laget dem slik det beskrives men delte heller porsjonen to ganger isteden for alt på en gang. Og da tør jeg ikke tenke på hvordan mine fingre hadde vært i dag om jeg tok alt på en gang.

Og en saftig sirupskake som jeg deler opp og fryser ned. 


12 kommentarer
  1. foreignerat50: Tusen takk Joy,brente mandler er enkelt og lage så du får prøve igjen for tror ikke noe kan stoppe deg i og smelle sammen noe godt:-)Se på oppskriften jeg linket til på bloggen min. Fortsatt fin dag til deg:-)

  2. fruensvilje: På oppskriften jeg brukte så bar det ikke smør så skulle kanskje hatt brukt det så hadde det blitt enklere og skille hver mandel fra hverandre. Men det som krystaliserer seg under kokingen skal jo smelte igjen og da får en samme konsistens som smeltet farin og da blir jo mandlene fri for belegget. Men godt er det okke som:-)

  3. gretashobby: Takk for det og det har blitt noen poser med litt godter i. Brente mandler var egentlig veldig enkelt og gjøre. men det er en møysommelig jobb med og skille dem fra hverandre når jeg heller det over på matpair. For mandlene blir jo først kokt inn med vann og melis og så blir det et lag med sokker på dem,siden så skrur jeg opp varmen så melisen smelter og dermed så blir det jo som vi smelter sukker,,flytende. Men disse smaker godt. Når det gjelder sirupskake så bare skjærer jeg dem opp i skiver og det er godt med ekte smør på eller som den er. Men godt er det med en kake som ikke bare er tørr. Vi blir 4 stk her i år så en rolig kveld blir det sikkert:-) Jeg kan tenke meg du strikker nå og har sett på håndball. Det har jeg gjort nå. Fortsatt fin kveld i heimen:-)

  4. Her var det mye godt du. Masse herlige poser med julegodtterier. Tenker det er mange som blir glad for dem. HAr som eg sa til Connie aldri prøvd å lage brente mandler. Og tror fortsatt eg skal klare å la vere. Sjølv om eg no må innrømme at eg begynner å verte frista hehe.
   Kakene dine så deilig ut også. Serverer du dem som de er eller gjør du noe ut av dem ved servering? blir dere mange til jul da elelr blir dere bare dere tre(2)? Ha ein fortsatt koselig mandagskveld. Eg skal legge opp eit nytt strikk, tror eg hihi.

  5. her har du mange gosaker :)jeg prøvde meg på brendte mandler i dag,men i min oppskrift skulle det tillsettes smør på slutten,da jeg hadde rørt inn smøret helte jeg det ut på et bakepapir,det krystalisterte seg straks jeg rørte i og mandlene delte seg lett,mulig jeg ikke gjorde det rett,men gode ble dei da uansett :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg