Koselig hekling til små babyføtter + mønster.

En liten oppdatering med noe fra heklenålen igjen.  Jeg har nå mekket sammen noen små babysokker/sko og her har jeg bare brukt litt ideer fra mitt eget hode så egentlig ble jeg overrasket selv at det ble noe ut av dette:-) Har så prøvd og skrive ned hvordan jeg har gjort dette. Så skulle du ha lyst til og hekle slike selv og synes det er noe som ikke stemmer helt med det jeg har skrevet ned så skal jeg heller forsøke og ta noen bilder underveis når jeg hekler flere av disse. Men har brukt baby-ull og tynt bommuldsgarn på disse to parene her og heklenål nr 2 ½ .

Ble jo litt småsøte også da.

Heklede babysokker.

Her kan en bruke baby-ull eller tynt bommuldsgarn. Nål nr 2½

Jeg starter med og legge opp 37 lm og begynner i 2.lm og hekler 36 halvstaver tilbake.Vend arbeidet med 1 lm.

Hekle så 36 halvst tilbake så det er 2 rekker. Bryt garnet. Hekle så over de 12 masker på midten og det blir ca 9 rekker.(4 cm)

Bryt så garnet og start igjen der hvor skaftet sluttet . Hekle så 1 hst i hver hst+ 9 hst langs hver side av midten+12hst i midten er 54 hst.

Hekle så 3 rekker med hst over alle maskene. Fell nå for tåen og hekle 21 hst og hopp over en maske og hekle 10 hst og så hoppe over en

maske og hekle 21 masker på andre siden. Neste omg hekles 21 hst og hopp over en maske og hekle 8 hst og hopp over en maske og

fortsett med 21 hst. Fortsett slik til det står igjen 2 hst i midten. Bryt garnet.

Så fortsetter en og hekle staver rundt opplegget og øker til 40masker totalt. Heklet så videre rundt med 2 staver 2 lm 2 staver i samme hull

hopp over 2 masker og så videre med 2 st 2 lm 2 st rundt. Dette kan du gjøre så det blir 3 omg til sammen. Så kan du enten hekle eller

tvinne tråd og tre igjennom den øverste stavrekken.   Sy så sammen under foten og i siden bak :-))  Koselige gaver og gi bort også.

Ellers så vil jeg passe på og få ønske Dere alle en riktig fin pinsehelg og så får vi håpe på litt sol og oppholdsvær:-)

24 kommentarer
  1. mimouna: Tusen takk skal du ha . Ja jeg har prøvd så godt jeg kan og skrive ned,,men får håpe dem som vil hekle slike skjønner hvordan det skal gjøres:-) Helgen har vært fin men været kunne vel hatt vært mye bedre og slik har vel det vært for deg også tror jeg. Regn får vi nok av 🙂 En riktig fin uke og takk for koselig besøk:-)

  2. gretashobby: Heisan kjære Greta:-) Så koselig at du synes disse sokkene ble fine og det er klart jeg skal hekle slike for deg,det er jo bare artig og kunne hjelpe hverandre med slikt. Så jeg har lys lilla garn også så sant du ikke vil bruke av det garnet som det skal lages kjole av da? Vi har hatt 3 netter i vogna og jeg synes det er for kaldt til og bli der ute på heltid nå,,må få noe varme først. På tide og få litt sommer nå som juni står for tur. En fortsatt fin dag og her blir det en svart himmel i syd nå så er vel utrykt for både regn og torden visst. Men klarer og kose meg inne også jeg da:-))

  3. Hei kjære venn. så skjønne baby sokker. Desse var bare fine da. Kan eg bestille eit par i lys lilla størrelse 6 mnd av deg. Skal strikke ein liten kjole til den lille frøkena som eg viste bilde av i dag http://www.dalegarn.com/images/misc/pagedetail-NO-20150506013917-15.jpg. Det siste heftet til dale for små barn kjolen er 31310. Det haster ikkje, langt ifra. Men skal alge den når eg får bestilt garn og mønster.
   Da er eg snart i gjenge att. Og da ses vi vel litt her sjølv om årstida viser sommer snart. Foreløpig er det vel så passe kaldt hos deg at du ikkje ahr flyttet ut på campingen enno. Ha ein fin dag vennen. klem

  4. Gudrun: Tusen takk og jeg håper beskrivelsen er såpass god så du kan få heklet disse:-) En fortsatt fin uke og jeg håper alt er bra hos deg:-)

  5. akbhandy: Tusen takk Ann-Kristin:-) Noen ganger så kan jeg finne på noe selv også,,men ble jo fornøyd over resultatet selv så da er det bare artig og dele mønster også. Ja skal ta med meg litt forskjellig ned til høsten. Han som skal bli pappa jobber oppe på Europasenteret og vi ble kjent med han for flere år siden. Men dem vil ikke vite om det er gutt eller jente så jeg får bare strikke i farger som passer begge kjønn:-) Tror nok han blir overasket denne gangen ja:-)

  6. Hekleri og Ra: Tusen takk og det hadde vært artig om flere kunne prøvd mønsteret for og se om det er noen mangler og finne:-) Du er rask med heklenålen så hadde vært gjort på 1.2.3 for deg.-)

  7. Så søte å fine disse ble. Flink du er som lager slike uten mønster. Blir nok noen i Puerto Rico som blir både overrasket og glade. :-))

  8. Hehe ja måtte jo ha hatt en ølboks da.
   (De jeg lagde den gangen ble tredd på sønnen min når han ventet tullemor, og den hadde stor sløyfe. De var strikket i tykt garn, og samme maskeantall som på babysokkene. Var i et forum hvor alle strikket til babyer, men jeg hadde ingen så strikket til guttungen selv om han var voksen. 🙂

  9. Trulte H: Tusen takk. Ja jeg synes det er greit og dele litt med meg til flere for vet jo selv at det kan være vanskelig og få noe fra andre når en selv spør etter noe,,ja du vet:-) Hadde vært riktig så artig og sett disse babysokkene på en herrefot,,litt av et syn det:-) Og med ølboksen i hånden også da kanskje.-)

  10. Å så søte de ble. Tusen takk at du deler oppskriften. For øyeblikket har jeg ikke brukt for babysko/sokker. Blir sikkert litt dumt å hekle dem i voksen størrelse til gubben. 🙂 (men jeg har strikket babysokker i voksenstørrelse engang på spøk.)

  11. Tone: Mange takk. Ja det hadde vært fint om noen kunne hatt prøvd ut mønsteret mitt og så sett om det var forståelig fra det jeg har skrevet ned:-) PS.går fort og lage disse:-)

  12. Hege: Mange takk. Er koselig med håndarbeider og nå skal jeg ha med noe til Puerto Rico til høsten og gi bort til noen som skal ha barn som vi har blitt kjent med der nede for flere år siden. Blir artig og kunne overraske med noe hjemmelaget .-) Riktig fin pinsehelg til deg og dine Hege:-)

  13. fruensvilje: Mange takk Connie. Ja jeg liker nok litt småpussel og har jo noen som skal ha dette også. Men artig at jeg fikk det til uten og måtte rekke opp..:-) En riktig så fin pinsehelg til deg også.-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg