Krabbelurer.

Tenkte og dele en oppskrift med dere som er glad i og bake til jul og ellers i året. Dette er en oppskrift som har gått i arv fra min farmor til min mamma og videre til meg. Men ligger sikkert noe ala på nettet også. Men denne her bruker jeg selv og er lette -greie for fryse ned og så ta opp for kaffen og tiner raskt. Server dem med et lett melisdryss over. Men over til selve oppskriften.

Krabbelurer er navnet på kakene.

1.Stor kopp kefir eller kulturmjølk vispes lett sammen med 1.dl farin og ha så opp i 2 lettpisket egg og bland sammen . Ha så 3-4 kopper med mel blandet med 1 ts natron og gjerne litt finrevet sitronskall og bland sammen til en røre. Smelt så matfett (flott matfett) i en kjele og selv bruker jeg en jerngryte til dette. Så bruker jeg to teskjeer for og helle dette i smulten og vender dem over så blir likt stekt på begge sider. ( som en gjør ved smultringer) La dem steke til dem er blitt lett brune på begge sider og legg så ferdigstekte kaker over på kjøkkenpapir. Fikk ca 50-54 stk ut av denne røren.

     

   
         

 

 

8 kommentarer
  1. annebe: Artig og se at du visste hva krabbelurer var,,og enda hyggligere er det at du har fått pakken din også. Er så koselig og gi bort til gode bloggvenner og jeg syntes du fortjente litt også denne gangen.-) En fortsatt fin kveld Anne:-)

  2. fruensvilje: Jepp dette er krabbelurer Connie,og smaker nesten som smultringer men slipper og kjevle deigen bare. Smultkoking er en ting som en skal være på vakt med,men har et stort lokk i nærheten så skulle uhellet være ute så vet jeg hva jeg skal gjøre. Men har aldri sterk varme i gryten så det går bra hvert år:-)

  3. frodith: Heisan. ja det er artig og ta vare på noen gamle tradisjoner i familien,og nå er det jeg selv som lager disse for andre igjen. Smaker godt til kaffen:-)

  4. Har smakt Krabbelurer på kafeèn i Åsgårdstrand ..veldig godt til kaffen :)) Og du tusen hjertelig takk for det fine settet jeg fikk i posten i dag, ble så overrasket og veldig glad :)) Det passet perfekt, gleder meg til å bruke det :)) Stor klem og fin førjulstid til deg også <3<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg