Hjemme igjen etter en laaaaang reise:))

Askefaste.

Heisann alle sammen. Nå har jeg hatt en laaang reise og besøkt flere land på kort tid. Det startet med avreise til Egypt den 8 april,,og det ble en nydelig ferie og med deilige dager i sol og varme. Den dagen vi skulle hjem igjen etter en uke kom sms meldingene tikkende inn på mobilen om vulkanutbruddet. Ja hva nå??hva skjer med oss Nordmenn her nede som skal fly hjem.
Ut på flyplassen i Hurghada og inn på flyet,,der hadde kapteinen noe han skulle fortelle oss 211 passasjerer i flyet,,,vi skal til Kreta. Og dit ankom vi sent på kvelden den 15,,inn på et feriehotel som Apollo hadde fått ordnet til oss. Og her fikk vi det egentlig fint,været og temeraturen var helt perfekt. Vi fikk rigget oss til alle mann.men lite søvn på oss ettersom vi neste kveld igjen ble bedt om å pakke og gjøre oss klare for nok en reise hjem. Ut på flyplassen igjen ,,sjekket inn kofferter og det som måtte til,,,så kan trykt si vi er blitt verdensmestere i å trille kofferter.Dette ble atter en bomtur,,flyene nordover kunne ikke fly,så tilbake til hotellet igjen.Om vi ble slitene av det er noe jeg ikke kan få gjengitt her nå.
Så her ble vi da i nesten 4 dager føre ny avgang igjen ble klarert for oss.
Atter igjen på flyplassen på Kreta,,denne gangen ble vi heller ikke fløyet hjem til Norge,men til øya Lefkas nord i Hellas,,og det var en time med homping og risting i flyet føre vi fikk landet der,,ble en ubehagelig flytur som ikke gikk etter skinnene. Her ble vi fraktet til et hotell som sto ledig for oss askefaste turister. Her fikk vi være frem til kvelden føre bussene atter engang kom for å hente oss.
Så vi fikk spist mat og et par etterlengtede timer på øret. Med 800 mennesker og masse busser kan dere selv tenke på et kaos det var vi opplevde på turen. Så sent på kvelden var det igjen dags for å reise til en havn på Lefkas for deretter å entre en båt som skulle frakte oss oppover hele Adriaterhavet mot Ancora i Nord Italia. Denne turen tok 15 timer,,,og ikke lugar og med overfolket båt så måtte vi ligge rundt på gulver og der vi fant en plass. Skulle en frem måtte en passe på å ikke tråkke på noen.
Så det var godt å kjenne land da vi kunne gå ut på fast mark igjen.
Så ble det snakk om at vi skulle busse hjem,noe som ville tatt en 4 dager,,,,,men heldigvis så fikk vi Apollo reisende gå ombord i et Italiensk fly som fraktet oss tilbake til Gardermoen. Dette er en ferie som jeg aldri kommer til å glemme,,,men er glad for å ikke ha hatt barn med,,fryktelig slitsomt for småbarnsfamiliene denne lange ferden mot nord.
Kjenner nå på kroppen at den har hatt en lang reise og med lite søvn noen dager.Men skal ikke klage for det er mange som fortsatt sitter på busser og er på vei hjemmover i Europa.

Dette er bilder fra deilige dager i Egypt.

Her er det noen bilder fra bonusdagene på Kreta.

Dette er tatt fra øya Lefkas i Hellas som vi tilbrakte en dag på,skyet men praktfullt.
Så kommer bilder fra båtturen til Ancona i Italia.

Dette er reiseruten fra Lefkas til Italia med båt,,fra E til G.
Nå er det bare å få vasket klær og kommet igang med daglige syssler igjen. Nå blir det ikke noe reising før i slutten av august igjen.Da er det 14 dager i Tunisia som venter på oss.
Vil samtidig få sende en ekstra stor klem til Inger og Jan fra Lofthus i Hardanger som vi ble godt kjent med i Egypt og som vi har holdt oss sammens med på hele turen fra Hurghada til Gardermoen.Dere er 2 hærlige personer som jeg kommer til å savne:))

Snart reiseklar til Egypt:))

Tenkte bare å vise dere hvor jeg og min mann drar til torsdags morgen. Da de fleste har hatt påskeferie er det noen som har måttet jobbe,så dette blir våres ferie nå. Etter en lang og kald vinter så skal det føles deilig med ordentlig varme og ikke minst et vann som er godt og varmt. Det vil gjøre godt for både kropp og sjel og få en liten forsmak på en sommer.
Nå er det rundt 30-32 gr i luften og 24 gr i vannet,,så skal ikke fryse der nei,og det er et ganske nybygdt hotel vi skal på i Egypt.

Da gjenstår det nå og få pakket litt mere i koffertene*ler*blir gjerne litt for mye i min da.Og så kjører vi til Gardermoen i morgen natt. Ellers må dere alle ha en fortsatt fin uke og så håpe det blir noe mere varme her etterhvert også.
Stor klem fra Marianne:))

God Påske og 2 nye husmus:))

Som jeg skrev her på forrige innlegg så formerer muser seg fryktelig fort,,og jammen har det kommet seg 2 nye til her i huset.
Men nå så har jeg kastet ut hannen,,så det er ingen fare for noen flere i nærmeste omgang.
Men akk hvor mye småpirk det er å lage dem,,det er jo så smått av både kropp og klær som skal til. Men må jo innrømme at det er litt artig også da når en ser hvor forskjellige dem blir.
Så nå skal den ene flytte litt lenger vekk fra huset her og få et nytt hjem,,så nå står dem i samlet flokk og gjør seg til for både hønen og hanen her.

Mønster på disse små musene finner du hos Ingrid`s strikkerier. En dyktig og flink dame som har 1000 ideer og som deler med seg av sine mønster.
Ellers vil jeg få ønske Dere alle en fortsatt fin Påske og håper alle har det bra:))