Awarder fra 3 stykken nå.

Har nå mottatt Awarder fra 3 kjekke og dykige damer,og for og ikke være uhøflig så må jeg få si mange takk for det jenter. Jeg er ikke så veldig opptatt av slike utmerkelser da det er så mange flinke damer der ute i blogglandia,så jeg setter mere pris på en liten kommentar tilbake isteden.  Men jeg er veldig beæret over at Dere har tenkt på meg.

Og akbhandy har gitt meg denne,en meget flink og dyktig dame som strikker og gir meg mange gode ideer,og ikke minst hjelp. Så tusen takk♥

Og Silje Irene er den jeg har kjent lengst her og som er en inspirator og en gledesspreder med stort hjerte. Så tusen takk til deg også.♥ Hun strikker og hekler og er en som ikke gir opp tross mye smerter.

Og så er det Siewartz som også har gitt meg denne,,dette er en ung dame som har kunst og håndverk som som sin store lidenskap,og er helt utrolig hvor flink denne jenta er.Så takk for du tenkte på meg.♥

                                 

Men nå skal jeg gi den videre til 5 andre igjen,,og det er neimen ikke vært lett,,for det myldrer av mange flittige damer der ute som driver på med håndarbeider som jeg selv er en lidenskaper av. Men valget har falt på følgende personer. Og jeg håper ingen føler seg snytt denne gangen,for nå florerer det av Awarder rundt på bloggene.

Den som fortjener er Maritasol som er en dyktig jente som strikker og hekler flotte plagg. Og er ikke den som stikker seg for mye ut her heller.

Og neste ut er Havheksa som også er en jeg stadig er innom og ser på alt det fine hun strikker.

Og så er det Mikkje som syr det vakreste av duker/ vesker mapper og mye annet fint.

Og det er Hege som også syr og lager masse flott.

Og den siste må det bli Loppelill som er en dyktig og flink dame som strikker masse flott av stort og smått.

Håper Dere vil ta denne Awarden med Dere videre.

 

Snart klar for avgang.

Nå har jeg startet med pakking av klær for min mann og meg selv,,ja onsdag morgen vender vi nesen mot Puerto Rico på Gran Canaria. Og dette har vi sett frem til fra vi bestilte i Januar. Vanligvis så reiser vi jo helst til Egypt på denne tiden. Men pga oppstyret som har vært der så blir det forandring på reiseruten denne gangen. Men håper jo at Egypt blir neste vinterreise på oss igjen. Men bare det er sol og varmt og masse deilig mat og drikke,så slår vi oss til ro uansett hvor det er:) Og jeg håper dette skal gjøre godt for ryggen min som jeg ikke er venner med nå. Men tvi tvi. Her er det vi skal bo,,ser litt deilig ut ikke sant??

Så nå gleder jeg meg til en liten forsmak på sommeren:)

ADIÓS A MIS AMIGÓS.

Oppskrift på babysokker.

Oppskrift på babysokker.   

Størrelse 0-6 mnd (6-12 mnd) Jeg strikker dem i litt tynt babygarn,men mye annet kan også brukes. Strikkepinne nr 3.

Legg opp 24 masker og strikk rett på alle pinner i alt 56 (60) pinner,=28 (30) riller. På neste pinne felles dem første 11 (12) masker. Og på de resterende 13 (15) masker strikkes det nå 4 pinner vanlig glattstrikking,altså en pinne rett og en pinne vrangt. Og deretter 4 pinner glattstrikking hvor vrangen vender ut. Fortett slik til det er strikket 10bølger med glattside,og 9 bølger med vrangside ut. Fell av. Sy sammen i siden og i bunnen. Trekk en tråd igjennom begge sider av bølgene,og trekk sammen og sy fast. Brett ned den øverste kanten og nest et sting i hver side. Og tre inn et bånd eller en tvinnet tråd.

Det var glemt og skrive inn riktig masketall på sokkene. 24 masker for liten størrelse,,,27 masker for større.

 

Surr med blogg,,,obs obs…

Har nå strevet i et par dager med og få lagt inn bilder på bloggen min. Har vært et kaos med hele bloggen. Men vil nå advare alle som har planer om å innstalere internett eksplorer 9,,,dette viste seg og være problemet for meg her. Så har nå gått tilbake til eksplorer 8 igjen. Og nå virker det som det skal igjen. Heldigvis:)) Så obs obs for Dere som har tenkt og bytte til 9.

Så nå kan jeg få lagt inn litt bilder fra det siste ferdige babysettet her. Jakke med litt tilbehør til en kommende baby.

Jeg skal legge inn mønster på babysokkene snart også. Hvet det er flere som vil strikke slike.

Så vil jeg få ønske alle en fortsatt fin helg. Klem fra

Kjolegrytekluter med mønster.

Disse kjolegryteklutene har jeg heklet mange av gjennom årene,og det er mange som fortsatt spør etter mønsteret på dem. Så nå har jeg heklet tre nye par selv,,i litt vårlige farger. Men her er det vinter så det holder nå,det har kommet en god del snø igjen. Men får håpe den tiner bort,for det er umulig og ta seg frem til fots ute ihvertfall.

Her er det mønster.

Jeg hekler dem i Gjestal baby bomull og nål nr 2½ Legg opp 22 lm,og hekle 20 st tilbake.

Hekle frem og tilbake i 12 omg. Neste omg. hekle 20 st,,legg arbeidet dobbelt og fortsett rundt med 20st på bakstykket. Dette er nå livet på kjolen.

Nå hekles det rundt. 4 lm,og fortsett med staver i hver maske rundt,men med en lm mellom hver stav (her skal det en snor imellom til knyting)

Neste omg er..kjedemaske til første hull,,så 2 st og 2lm 2 st i samme hull,,hopp over et hull og fortsett på samme måte rundt. Nå kan du hekle hvor mange omg du selv ønsker det,og gjerne med litt fargebytte.

Jeg hekler ca,13 omg med mønster,og avslutter med 6 staver i hver lm bue rundt. Hekle gjerne en stavgruppe rundt ermehullet også. På toppen hekles det ca 15 lm,og 20staver tilbake. Tvinn en snor og tre i hullraden i livet. Og er det noen mangler i mønsteret så er det bare å gi meg et hint.

Her er det noen til jeg har heklet. Men disse er i Gjestal bomull sport.

Her er det brukt nål nr 3.

Legg opp 2 lm,,hekle 3 fm i andre lm fra nålen. Snu og hekle 1 fastm 3 fm i den neste fastm og 1fastm. Snu hver rad med 1 lm. Fortsett med økninger i den miderste fm i hver omg. Og det hekles kun i bakre ledd av fastm. Fortett slik til du har ca 37 fastm på hver side av midtmasken. Hekle rundt med fast,og avslutt med en pikotkant. Og hekle et oppheng på toppen. (det skal hekles 3 fastm i den midtre lm hver omg)

Håper flere vil få samme glede av og hekle dem som jeg har hatt.

Ellers så sier jeg takk for alle hyggelige kommentarer fra Dere alle.