Snart slutt for dette året.

Ja da er vi kommet til siste dagen av dette året,,og jeg vil få takke for et fint år med mange nye bloggvenner som har kommet til. Og samtidig få si tusen takk for vennlige og rosende ord om det jeg strikker og legger ut her. Ønsker alle et fortsatt godt nytt bloggår.  Og så vil jeg få gratulere min mann og meg selv med bryllupsdagen i dag ♥

                                     
                                     

                                                  Klem fra

Favorittluer igjen.

Nå er jeg i mitt rette element igjen,for meg er nå julen over og jeg kan atter engang begynne og følge med på hvor mange minutter dagene nå går frem med igjen,,ja hele 4 minutter lengre er dagen blitt:) Og strikkepinner er igjen tatt frem og koser meg med dette når kvelden kommer. Og da jeg ble spurt om og strikke lue til denne damen så ble jeg faktisk glad,for nå hadde jeg ikke noen spesielle planer om noe annet. Jo har blitt spurt om og strikke klær til baby born dukken. Så det kommer etterhvert litt av det også utover nyåret. Her er 2 luer jeg har strikket nå,den ene er i dag sendt til Tonstad og den andre er det min venninne som har blitt eier av. Men for Dere som vil strikke den så ligger jo mønsteret under strikkeoppskrifter

 Garn 2 – 3 nøster Nepal,,og pinne nr 3½ til vrangborden,og nr 5 på resten.

Fortsatt en fin romjul til alle sammen. Stor klem fra

Endelig!!

Etter og ha strikket julegaver til familie og kjente så har jeg nå endelig fått strikket meg et skjerf selv også. Brukte Drops Alpaca Boucle,,helt nydelig og kløfritt. Ja det er viktig!!

              Dette er bare mitt !!

 

Barnejakke.

God romjul til Dere alle der ute i blogglandia.♥

Ja nå skal jeg legge ut litt fra det som er strikket den siste tiden fra jul og til nå. Kan jo starte med en jakke som jeg fikk ferdig rett føre jul,og den er i størrelse 2-3 år og her er det brukt Drops Karisma. Også et godt og mykt garn til mindre barn. Oppskriften er også fra Drops sine sider.

                      

Jeg har heklet igjen.

 Har hatt litt annet håndarbeid innimellom strikkingen også. Og nå fikk jeg heklet dem ferdig,,så gjenstår og pakke dem inn.Grønnfargen er litt dypere grønn en det bildet viser. Men ble fornøyd selv. 

Men nå skal jeg strikke ferdig noe annet i kveld. Jammen går det unna nå,,,men alle mine skal få:))

Ingen gjemt og ingen glemt. Fortsatt en fin kveld til alle som har tid til og titte innom her.

                                             

Flere skjerf/halser.

Ja når en har det meste klart her for julen så koser jeg meg med strikkepinnen når kvelden kommer. Så det blir litt ekstra småpakker fra meg i år,og selv med mange masker på pinnen så går det ganske fort. Mønsteret finner du fortsatt her,http://www.ravelry.com/patterns/library/twisted-rib-neckwarmer 

Denne gangen er dem strikket i tynnere garn og la opp 232 masker og på pinne nr 4½. Enkelt men ganske så fine.

 

  

En fortsatt god juleuke til alle sammen.

Myke julegaver.

Fortsatt så strikker jeg litt avhvert her,og igjen blir det lange myke skjerf som kan snurres rundt halsen både 2 og 3 ganger. Er tenkt som julegaver dette også,litt ekstra blir det jo alltid:)

Strikkemetoden er ganske så enkelt,legger opp 28-30 masker og strikker kun rettstrikking frem og tilbake til 2 nøster er brukt opp. Så er dem sydd sammen i endene. Og vips så har en lange skjerf som nå er helt* in *.pinne nr 5.

Får nok lage meg noen selv etterhvert også,,har sikret meg noen nøster da det fortsatt er tilbud på dette garnet.


Ønsker alle en fortsatt fin 4.søndag i advent, og legger ut min yndlingsjulesang her. Vakreste sangen jeg hvet om:)

musicnodes
Oslo Gospel Choir / Maria Haukaas Mittet: Deilig er jorden

Klem fra

Mønster på favorittluen.

Tenkte jeg ville dele mønster til favorittluen med flere. Selv har jeg strikket dem i Drops Nepal og pinne nr 5

Legger opp 88 masker på pinne nr 3½ og strikker rundt med 1 rett 1 vrang i ca 4-5 cm. Strikk en omg og øk til 100 mask. Videre strikkes det med pinne nr 5,,kan gjerne legge ut flere masker,men må passe på at det blir 4-8-12 masker mere.Strikk videre med dette mønstert så lang du vil luen skal bli føre en feller til toppen,mine er ca 22-23 cm fra vrangborden når jeg starter fellingen.

Fellingen gjøres slik,,strikk til første r m. Strikk*1m rett ta en mask løs av,2 rett sammen,trekk den løse mask over*,gjenta fra * til *ut omg. Strikk 1 r og 1 vr ,1 omg.   Ta 1m løs av ,2 m sammen,trekk den løse masken over,1 vrang*,gjenta ut omg.

Strikk en omg med 1r og 1 v omg rundt.   Strikk så 2 og 2 mask sammen og trekk tråden gjennom resten av maskene og fest godt.

Luen har jeg strikket med 100 masker og pinne 5 og er ypperlig passform for et normalt damehode:) Men skal en ha mere sleng på den så må en strikke den lengre før en starter med felligen. Håper flere prøver seg,og lykke til:))

                                                                Bruker ca 2-3 nøster garn.

 

 

 

Enda litt mere:)

Nå er jeg i strikkesiget og må si jeg storkoser meg med dette,,og igjen har det blitt et stort skjerf til og ha et par ganger rundt halsen. Denne er strikket i Nepal og pinne nr 5 og mønster fant jeg her http://www.ravelry.com/patterns/library/twisted-rib-neckwarmer  Brukte ca 4 nøster og la opp 252 masker.

          Slike skal jeg nok strikke flere av etterhvert,,nå er det et i Drops Alpaca Boucle på pinnen.

          Fortsatt god førjulstid til alle og enhver som titter innom her:)