Lædder for kalde føtter.

Ja det er vel noe en trenger nå som det er blitt vinter og kaldt igjen. Vi er heldige her enda for det er fortsatt grønne plener og fritt for snø,,og slik kan det godt være for min del. Er ikke noe glad i vinter lenger,men slik er det vel når en blir gammel og skjør:) Her har jeg strikket og tovet i Safirgarn fra Spar kjøp men er ikke så fornøyd med dette garnet lenger. Syntes det har tovet dårlig,og har gjort som jeg bruker og gjøre. Men slikt skjer vel kanskje. Får nok prøve og få tak i Toppullgarn igjen,det er supert til toving.

Og skulle noen få lyst til og strikke slike er det mønster under strikkeoppskriftsiden min. Og dessuten veldig enkle og lage:)

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bomullsgarn og et mønster.

Her har det blitt heklet litt i rødfarger i den siste tiden,,må ha noe ekstra og ha på lur til noen småpakker til jul. Så et par zalokjoler og noen grytekluter i vaffelhekling har jeg fått gjort ferdig. Dessuten et par stjernegrytekluter som jeg også deler mønster på.

Her har jeg brukt Gjestal Bomull Sport og nål nr 3.

Her er det bare og gripe nålen fatt og sette i gang.  Men vil få ønske alle mine trofaste bloggvenner en fortsatt fin kveld:)

Høyt klatrer han.

Nå har det vært en nervepirrende formiddag her i hagen i dag,,to store trær på ca 25-30 meter høye har nå blitt en saga blott. Men to flotte og dyktige gutter(brannmenn) har tatt denne jobben for oss. Så må jo si jeg har gått og vært småkvalm og tittet ut i ny og ne for og se hvordan det gikk med guttene. Men skal ha all ære for og ha utført dette så sikkert og trykt uten noen stygge fall eller skader. Så nå er oppdraget ferdig og her begynner det nå og blåse godt,,så det ble utført i rette øyeblikk. Det beste er nå at grener og stammer ble vekk også. Så gjenstår det bare litt raking,,og det skal jeg prøve og få gjort selv i løpet av dagen.  Nå kan mannen min få satt opp byggestilasjen på neste vegg som kles med panel.

Slik så det ut fra soveromsvinduet i dag tidlig,

Må si at det er noen tøffe mannfolk dette her,,men er glad for endelig bli kvitt disse store stygge trærne . Og naboen min er sikkert ikke lei for det heller.

 

Solnedgang mot Tenerife i vest

Med dette elendige regnværet vi har hatt nå i flere dager her,,og skal ikke gi seg heller med det første så tenker jeg nå på ferien vi hadde for ikke lenge siden. Der var det varmt,sol og fortsatt temeratur for og bade. Ikke trengte man og kle seg når kveldene kom heller,,,og det bare 5½ time unna med fly,,,,. Så urettferdig kan det være,,men nå som himmelens regnsluser er åpnet for fullt så kan jeg jo legge ut et par bilder fra en av siste kveldene i Puerto Rico med en vakker solnedgang jeg tok.  En nytelse og se på nå som det høljer ned på utsiden her.Kosegutten min.

Som Dere hvet så skaffet jeg meg en ny liten pipp pipp i april,,Mino er nå blitt en stor og fin gutt på snart 7 mnd. Og skal si den er aktiv og artig. Den prater som en foss og kan en hel masse ord som jeg hører mange ganger i løpet av dagen. En lærevillig liten tass er det,,og liker jo og være der det skjer noe,,helst i garn og strikkepinner.  Jeg  har medlidenhet med dyr som må stå i bur og ha lite kontakt med eierene sine,,så denne lille gutten her er stort sett ute av buret mesteparten av dagen.  Han er veldig glad i alt som er av blanke saker,og helst speiler der den kan sitte og gjøre seg til og skravle i vei:) Da jeg kjøpte den var det mye blått og turkisfarger på han,,men etter en kraftig myting så er den nå blitt mere grønn og gul. En flott gutt er det uansett. Jeg elsker denne lille undulaten og det er nok gjensidig også:))


Er mammas lille kose kose gutt dette.♥

 

Et enkelt lite hals-sjal.

Her er et lite halssjal som jeg har strikket til en liten pike,,og helt enkel strikk med kun rettmasker.  Bruker pinne nr 4 og litt mykt babyull garn.

Legger opp 3 masker,og øker med et kast i begynnelsen av hver pinne,,og et kast på hver side av midtmasken annenhver omg. Alle masker strikkes rett frem og tilbake.

Tror jeg har ca 45 huller overhverandre på midten når det felles løst av. Hekler så en enkel stavgruppe rundt det hele til slutt,,og en liten blomst til pynt:)

                                                 

Gammelt hus som skal fornyes.

Ja nå er vi igang med restaurering av vårt hus som vi har hatt i snart 20 år nå,så nå er det utejobb med ny kledning og vinduer som står på tapetet. Huset ble forresten bygget i 1928 av bestefar til min mann,,så har det blitt oppgradert med års mellomrom. Men nå kan en trykt si at alder har satt sine spor i form av gammel kledning og trekkfulle vinduer som ble satt inn tidlig på 80 tallet.  Tror nok vi skal merke godt at det blir tykk isolason i veggene,,og ikke minst nye vinduer her,,så slipper vi og fyre for kråka som en sier.

Har jo vært heldige med været her noen dager,,og mannen i huset har hatt noen dager fri fra sin vanlige jobb så her har vi fått gjort litt om dagene nå.


Joda,,jeg er ute og hjelper til som håndlanger og rydder gammel plank og spiker,,og ikke minst passer på at min mann får kaffe og mat:)

Vil ta flere bilder underveis i husprosjektet her.

Ønsker alle en riktig så fin helg og gjør noe fornuftig eller bare ro ned,,her blir det snekring i morgen så nå blir det natti natt på meg:))

                                               

                                                                  Mykt og deilig.

Ja nå som høsten har kommet krypende på oss er det igjen tid for og tenke på noe mer og ha på seg utover. Dermed har jeg strikket meg et mykt og godt skjerf. Dette kan jeg snurre rundt halsen både 2 og 3 ganger. Enkel strikk med 30 masker på pinne nr 5 og kun rettstrikking til nesten 2 nøster er brukt opp. Sydd sammen i endene og klar for bruk. Enkelt og greit:)

                                 

                                      

 

Ugler.

Det er så mange som lager luer halser og masse annet med uglemønster for tiden. Og da jeg stadig får noen mailer om mønster til grytekluter som er heklet som ugler kan jeg like godt legge den ut her så flere kan få benytte seg av denne.  Har selv heklet slike,men er ikke sikker på hvilket garn jeg brukte,,men bomullsgarn og nål nr 2½ – 3 er nok brukt.


Så her er det bare og forsyne seg med mønster

 

Nytelsesfull tur.

Noen flere bilder fra min ferie nå og igjen vil jeg vise at det er pent på rette stedene på Gran Canaria. Jeg har fått opp øynene for Mogan,,et flottere sted skal en lete lenge etter. Men ettersom det er styggbratte veier og krappe svinger så velger vi og ta båten dit,,,men husk jeg er fra Østfold så er ikke vant til slike høye fjell og stup. Men med båt får en sett så mye annet og samtidig luft på kroppen. Godt og varmt så er det svalende og skjønt:) Starter med og vise frem et telt plassert på et bratt fjell,,,nei der hadde jeg nok ikke teltet selv….bare se….

Men her har man en god plass for seg selv….

 


Elsker Canariøyene og kommer tilbake etter vinteren her:)

Vil nå få ønske alle en fin helg og en god høstferie til Dere som har det:)