Sokker skal det bli.

Nå går det bare på litt småstrikk om kveldene,,og når jeg fikk høre at mitt barnebarn trengte noen nye sokker så er jeg ikke sen om og strikke det:) Garn har jeg nok av,og til en 4 åring går det jo raskt og strikke. Så nå blir det nok flere etterhvert,,kjekt og få brukt opp litt av garnet på slik nytte:)

                  
                         

 

Fløtekarameller liker nok flere.

Heisann:) Ja hjemmelagede karameller uten og være redd for at noe tenner eller plomber skal gå så er disse her helt som dem skal være. Ikke for harde og ikke for myke. Denne oppskriften er blitt en favoritt for en slipper og bruke termometer for og passe på temperaturen. Enkelt og lage,,men var bare så dum at jeg startet med og pakke inn hver eneste bit i folie. Dette for at dem ikke skal klebe seg sammen,,,men når det ble 167 biter så sier det seg selv at dette ble tidkrevende. Så gjør nok ikke den jobben igjen. Men kan garantere at dem smakte godt,,og tennene er fortsatt hele og med plombene i behold:)

 Og her hos pludrehanne finner du oppskrift og en fin forklaring på hvordan disse godsakene lages:)


Strikket flere nye grytekluter og her er også mønster.

Hei igjen. Nå har jeg gjort ferdig noen flere grytekluter som selfølgelig allerede er pakket pent og pyntelig inn,,,fikk se noen flotte grytekluter hos en blogger for en stund siden. Og disse syntes jeg var så fine at jeg grublet noen timer på hvordan og hvor mange masker jeg skulle bruke for og lage noe ala.  Og disse er ihvertfall laget av meg og etter eget hode. En trenger bomullsgarn,og der bruker jeg stort sett Gjestal Bomullsport,,og en liten rund strikkepinne nr 3½ . For Dere som vil ha ca mønster så kommer det her.

Legg opp 84 masker på liten rundpinne og strikk rundt en omg med en farge.

Videre har jeg strikket mønster med 3 masker av en farge,,og 3 masker med ny farge,,,og repetert dette i 3 omg. Så bytter en om på fargene og strikker så langt en vil ha dem. Mine er repetert med 14 mønster omganger. Fell av maskene. Så hekles det sammen med fastmasker og rundt hele grytelappen. 2 fastmasker i hvert hjørne. Og tilslutt en ny kant bestående av pikoter eller annen kant om en ønsker. 15 luftmasker til oppheng og 20 fastm hekles rundt den tilslutt.  Håper dette blir forståelig,,men rop ut om noe skulle være noe som det lures på.

Og disse var det artig og lage,,og flere skal det bli:) Fortsatt fin kveld til Dere alle:) 

På danseopptreden.

Mens finalen i håndballkampen gikk i går så var vi selv på Sarpsborg Scene og så på et supert danseshow av barn og ungdommer her i byen. Og når en har et barnebarn på 4 år som er med på barnedans så må en jo komme og se på. Og hele showet dreide seg om jakten på  sjørøverskatten. Så her var det barn som var kledd ut som fisker sjøstjerner og så mye mer. Og utrolig flinke alle sammen fra den minste til den største:)

Jeg er ikke så veldig glad i og legge ut bilder fra barnebarn,,men mormor er så stolt av lillegullet sitt så her er en smilende Angelica i midten under opptreden i en fullsatt sal i går. 

 


Dette er noen av alle som deltok. 

Hygge med heklenålen igjen.

Har fått heklet noen grytekluter og zalokjoler. Så igjen blir det noen ekstra smågaver til jul.


                                         

                           
               

Og jeg vil få ønske alle som titter innom her en fortsatt fin førjulstid uten for mye stress og mas. Jul blir det uansett:)

Så ble det litt småstrikk igjen

Når det har vært så mye her nå med huset og maling av ditt og datt så har strikkingen blitt litt nedprioritert. Men er godt og kunne ta frem litt strikk eller hekling når kvelden kommer og litt da og litt da så blir det ferdig. Her er det julegave til en liten gutt og luen er jo mønster fra Marius strikkebok som jeg anbefaler på det varmeste.


Halsen er strikket i mykt baby ullgarn og votter og lue er det brukt Mor Aase.Åååå jeg baker og jeg baker.

Ja så ble det litt bakst i dag også, men nå tror jeg det holder for denne gangen. Så da jeg fikk tenkt meg om i går så hvet jeg datteren min er glad i sandnøtter og på grunn av det så ble disse til også. Og noen roooosa marengs måtte jeg lage. Nå har jeg vært en liten tur på harry handel i Sverige,vi har lett vei over til Svinesund og blir nesten som en nærbutikk for oss her nede i Østfold:) Men nå skal kvelden inntas med denne kroppen i sofaen med kaffe og håndball på tv. Og kanskje en liten smak av noen tørre kaker. Kan jo i skrivende stund fortelle at vi har -14 kalde ute,,grrrrrrrr