Luer igjen og igjen..

Nå går det på luer her i min strikkestue og når en sitter og titter rundt på blogger så finner man stadig noe som fenger og som jeg vil strikke. Denne gangen har jeg funnet en lueoppskrift hos Bittami som jeg har lurt litt på en stund. Men nå måtte jeg bare finne frem Nepalgarn og sette igang. Har ikke fulgt mønster helt etter notene og flettene på luen min har samme vridning til en side hele veien. Og felling til toppen har jeg tatt etter eget hode.

Mønster til luen finner du her http://www.ravelry.com/patterns/library/bittamis-lima-and-nepalhat   Må si dette ble en lue som jeg garantert skal strikke flere av.

Og så fikk jeg strikket opp litt av Adore-garnet fra Sparkjøp til enda en lue. Dette garnet omtalte jeg under et annet innlegg her. Men nå har jeg sittet og strikket litt av Drops Alpakka og sammenlignet disse to garnslagene. Og begge to loer men jammen er Adore alpakka nesten bedre alikevel. Men her kommer luen min da.

La opp 130masker på pinne nr 3½ og strikket glattstrikk rundt og rundt hele veien og fikk da en fin rullekant på den som jeg har skjønt er i skuddet igjen.

Her gikk det litt over et nøste med garn,så det er drøyt i bruk.

Må bare tilslutt si at jeg har /hatt problemer med bloggen min noen dager nå,så er sikkert flere som har sett at linken til bloggen min forsvinner når jeg legger inn kommentarer hos Dere. Og noen har sett at det har stått blogg.nono på slutten,så det er noe som ikke stemmer her. Men slik er det kanskje i denne dataverdenen innimellom. Straks helg igjen og jeg vil få ønske Dere alle som gjester meg her og legger igjen masse koselige kommentarer en riktig så fin helg.

                              

Luer og pulsvanter med link til mønster.

Her kommer det enda et innlegg med noe mere som er strikket siste dagene. Fikk se en veldig flott lue HER som jeg falt helt for og måtte bare finne frem garn og pinne og sette igang. Nå skal det sies at jeg har strikket den i et garn fra Sparkjøp og heter Adore alpakka,men kan ikke si jeg likte dette garnet så godt så kommer ikke til og kjøpe noe mer av dette. Tynt garn og det loer noe helt forferdelig når en strikker,men lue ble det og jeg brukte ett nøste på denne og pinne nr 3 ½ . Neste lue skal jeg bruke tykkere pinne og flere masker på. Men passer nok fint på hodet til en lita frøken tenker jeg. Har noen nøster igjen av dette garnet som jeg skal få strikket noe av.

Og så strikket jeg et par pulsvanter men i dobbelt garn og brukte litt av mønstert som du finner HER

Enda en lue har jeg strikket,og den finner du mønster på HER

Her er det igjen brukt Drops Nepal og dette garnet liker jeg godt og perfekt til luer og annet tilbehør.

Ønsker alle som er innom her og titter en riktig fin uke og snart har vi gjort unna januar også. Deilig.-)

Sokker og votter i restegarnstrikking.

Hei på Dere alle som er innom her og titter. Tenkte det kanskje var på tide med en aldri så liten oppdatering fra meg her igjen. Har bare vært innom og tittet hos andre uten og blogge noe selv i det siste. Men slik er det når en har andre ting og gjøre innimellom,her har vi jo startet med videre oppussing fra der vi slapp føre jul. Så jeg har vært håndlanger og jeg har malt veggplater og holdt huset ellers i orden. Men når kvelden kommer så må jeg frem med strikkepinnene mine,for det er avkobling. Har fortsatt strikket opp av noe rester på enkelte småsaker og noe nytt garn har også kommet inn i varmen.  Her har jeg strikket barnesokker i Safirgarn og i litt forskjellig størrelser også. La opp 38-40 masker og strikket 2rett2vrangt på pinner nr 3½ og fortsatte slik en gjør når en strikker sokker.

Hvis jeg ikke husker helt feil så går det med 1 nøste og en liten rest til striper for og lage et par.(til barn da)

Har også strikket noen  barnevotter av forskjellige mønster,og det skal sies at votter er jeg ikke glad i og strikke men……

Her er det også brukt restegarn og mønster på disse i blå og lilla finner du hos

http://hekle-strikke.blogspot.no/2012/11/oppsrift-barnehagevotter.html

Og da jeg syntes det er koselig og kunne gi bort mye av det jeg lager så er det bare morro og holde på.

 

Det strikkes fortsatt av restegarn

Ja fortsatt så har jeg startet året med og strikke opp noe av restegarnet mitt,,det tar jo aldri slutt,,,:-) Men før jeg starter på noe annet så har jeg bestemt meg for og gjøre det slik. Så er glad jeg har flere små barn som jeg kjenner som kan få dette av meg,og jeg syntes det er koselig og kunne gi bort også. Er jo ikke alle som hverken strikker eller hekler….


 

Har fulgt mønster fra denne bloggeren,men jeg har strikket bølgekanten rundt og ikke heklet den.

Og vrangborden er strikket på pinne nr 3 og resten på 3½.

http://garnguru.blogspot.no/2012/10/oppskrift-pa-cupcakes-lue.html

 

 


Restegarn blir halser og med litt mønster.

Hei på Dere alle her i den første mandagen på det nye året:-)

Ja jeg startet med og plukke frem restegarn for og prøve og få brukt mest mulig av det. Har nå ryddet i garnlageret og igjen har jeg 2 poser med garn som en barnehage skal få. Der er dem så takknemlig for alt av garn dem kan få. Så da jeg ikke kan få brukt det til noe særlig selv så er det heller bedre at noen andre kan få det. Men har fortsatt mye som jeg kan bruke på noe småtteri.

Men har nå strikket flere barnehalser av Mor Aase baby garn og Viking Babyull,og strikket disse 2 trådene sammen på pinne nr 4.

La opp 72 masker og strikket 2 rett 2 vrang i ca 13-14 cm. Bland gjerne farger sammen.

Så delte jeg dette med 36 masker og gikk over på pinne nr 4½ og strikket dem 4 ytterste masker i rettstrikk og resten i glattstrikk frem og tilbake. Når det ble 11 riller på hver side så strikket jeg en avslutning med perlestrikk frem og tilbake 5 pinner og felte så av. Og disse ble bare så myke og gode + elastiske. Har jo flere små som jeg kjenner som skal få disse her.


Her kan en se at jeg har blandet fargene,altså en tråd hvit og en tråd farget.

Og har avsluttet som vanlig med en liten heklekant 

Vil også få si tusen takk for alle koselige kommentarer fra jul og nyttår.