Tusen tusen takk:-)

Som sikkert flere har sett så er det en flott dame med navnet Gudrun som har kommentert flittig både her og hos andre bloggere. Jeg har pratet med denne damen noen ganger i telefonen angående strikking og mønster. Og i går var jeg så heldig at hun kom på et lite besøk hjem til meg og dette var virkelig koselig og ikke nok med det hun hadde med seg et nydelig kjøkkenhåndklede som hun hadde quiltet til meg og noen fine kalendere med herlige ord og tekster på. Så syntes dette er på sin plass og legge dette ut her nå.  Og for Dere som lurer så bor hun faktisk ikke så langt fra meg men er første gangen jeg har sett henne. Så tusen takk for besøket og ikke minst det jeg fikk av deg:-)

Og disse ordene er vel verdt og få på trykk her også:-)

Småhekling i deilige farger.

Har igjen heklet noen små brikker og så noen nye kjoler til zaloflasken. Nå tenker jeg på våren og dette ses sikkert på fargevalget jeg nå har brukt. Så nå som  Ol har hatt mange spennende sendinger så har dette vært et koselig prosjekt og holde på med. Den ene gule kjolen og noen brikker forsvant ut døren her for litt siden,men ingen fare for jeg kan bare lage flere.

Og mønster på brikkene finner du her på http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=800&lang=no

Selv har jeg heklet disse i tynt bomullsgarn og nål nr 2 ½ så her forsvant det også ut noen i dag.

Da jeg stadig får spørsmål om mønster på zalokjolene så må jeg opplyse at det fant jeg på nettet for noen år tilbake nå. Desverre er denne bloggen slettet

så jeg kan ikke få linket til vedkommende som har laget mønsteret. Men kan hende jeg legger den ut her etterhvert. Men blir nesten samme prinsippet som

til kjolegryteklutene bare med noen flere luftmasker.

Ønsker Dere alle som titter innom en fortsatt fin lørdagskveld.-))

Kluter og kleshengere.

Fikk en bestilling på noen kluter igjen så jeg tok like godt og lagde noen så kan jo kunden selv avgjøre hva hun vil ha i farger. Selv er jeg veldig glad i dette mønsteret som http://bittamisdesign.blogspot.no/ har laget mønster til. Og her finner du oppskriften http://www.ravelry.com/patterns/library/bird-cherry-hegg 

Selv har jeg strikket dem i Tuva garn fra Europris og på pinne nr 3 ½ et godt garn til kluter.

Ser ut som to av dem er røde,men er dyp rosa. Ikke lett og ta bilder i lyset nå

Og etter og ha sett noe smart som strikket trekk for kleshengere  her hos strikk og kos så ble det noen hos meg også

Når en har bluser eller annet som sklir ned fra disse glatte hengrene så er det en god løsning.

Her er det snakk om litt restegarn og jeg la opp ca 12-14 masker på pinne nr 3½ og strikket frem og tilbake i rettstrikk,tredde så på og sydde igjen.

Enklere kan det jo ikke bli:-) Så det er artig og følge med på bloggere som har gode ideer og ikke minst driver med håndarbeide som fenger min oppmerksomhet:-)

   Takk for en super ide    

  

                  

                          
        

Noen får bare ikke nok…av luer.

En liten oppdatering på strikkefronten skader vel ikke. Har hatt litt mani på luestrikk den siste tiden. Men når en holder på og pusser opp i tillegg så er det greit og holde på med noe som nesten går av seg selv. Men her er siste luer tror jeg for denne gangen,,men skal aldri si aldri. En av luene skal jeg beholde selv og noen skal jeg gi bort.

Denne er strikket i en tråd med Alpa Trysil garn og denne type lue liker jeg godt.

Og denne er strikket i dobbel tråd og Alpa Trysil garn og pinne nr 5 ½ Mønster er fra http://www.ravelry.com/patterns/library/bittamis-lima-and-nepalhat

Og så ble det en til med Nepalgarn som er supert til luer. Denne gangen også med litt tykkere pinne nr 5 ½

Og så måtte jeg bare få laget en i litt mindre versjon til en liten pike og valgte da tynnere pinne og så måtte det bare bli rosa.

Legger nok ut noe senere igjen,for nå skal jeg straks med bussen til byen og videre til tannlegen og borre litt:-)

Og jeg ønsker Dere alle en riktig fin helg og så ses vi her snart igjen:-)