Siste dag i dette året.

Årets siste dag er litt spesiell her i hjemmet for i dag kan vi feire at vi har vært gift i 17 år og det er da en dag som ikke blir glemt. Så i dag har jeg fått en vakker blomst av Morten og den skal få plass på spisebordet i kveld da vi skal ha en stille og rolig kveld med mine foreldre her. Så noen fest blir det ikke for han har dessuten jobb i morgen tidlig og ut i hele helgen. Men har laget i stand et lite koldtbord og jeg har bakt en desssertkake i dag og det er en Pavlova med masse frukt på.

                   

                 

SÅ MED DETTE VIL JEG FÅ TAKKE DERE ALLE FOR ÅRET SOM SNART ER OVER OG ØNSKE ALLE ET RIKTIG GODT NYTT ÅR OG SÅ KOMMER JEG TILBAKE HER.

Litt nytt til et annet hjem skal dette.

Ja så kommer det siste innlegget her med noe som er heklet nå i romjulen og her har jeg en ny mottaker som skal få dette fra meg. Men vedkommende må nok smøre seg med tålmodighet da jeg ikke fikk sendt det i går. Men sikkert artig og få noe på nyåret også vel.

Og her er det noe som jeg heklet og ga bort til jul og ble ferdig på selveste julaften.

Og noe har jeg fortsatt på nålen så litt kosehekling blir det utover på nyåret også.

Barnegenser til jul.

Her for en tid tilbake fikk jeg et spørsmål om og strikke en genser for en blogger og det er klart jeg gjør det. Denne genseren har jeg strikket noen flere av og det er et greit mønster og består av litt fletter og perlestrikk og litt vanlig hullmønster. Det er et mønster som jeg er veldig glad i og strikker gjerne flere om noen skulle spørre. Men jeg ville ikke legge ut dette føre jeg visste at pakken hadde kommet vel frem til mottakeren.

Denne er også strikket i Rubin-garn og på pinne nr 3½ og når jeg hadde litt garn igjen så ble det en lue og sokker i tillegg.

Størrelse 2-3 år. Så nå ligger det kanskje under juletreet der lillegutten bor:-)

Det er så koselig og strikke plagg til små barn og det gjør jeg mer en gjerne.

                    
    

Noe til kjøkkenet.

Siste rest på en ekstragave er nå ferdig og skal pakkes inn. Har god tid og få noe annet klart også. For ellers er alt på stell her og det er vel bare og legge på en duk og pynte spisebordet i morgen og sette inn ribben.  Så jeg bare koser meg:-)

Pakke i dag fra Høyanger.

Ja snakk om og være heldig for i postkassen min i dag lå det en pakke til meg og jeg ventet ikke noe nå,,men så fikk jeg se et navn som jeg kjente igjen straks som avsender. Og når jeg åpnet pakken så skal jeg innrømme at jeg ble ganske så rørt og kjente tårene presset seg frem.  Jeg strikker som sagt selv men votter med mønster er noe jeg sliter med og få til og jeg har beundret alle som klarer dette og gledet meg over og se ferdige resultater på bloggene rundt.   Og Selbumønster er jo så vakkert og jeg er nå en glad eier av dette fine paret som kom fra Greta  og jeg vet det er mye jobb og strikke disse og mønster skal passes på runde etter runde og ikke forglemme tommelen med så få masker. Så igjen mange tusen takk kjære venn. Og vottene passer helt perfekt på mine hender og jeg er bare så takknemlig og stolt av disse.

                               Snakk om og være heldig i dag:-)

                    
              
       

Pinnene går sin gang.

Ja nå har jeg fått strikket et stort skjerf som kan vikles rundt halsen to ganger og samtidig fått brukt opp to nøster av Drops Alpaca Boucle som jeg har hatt liggende . La opp 30masker på pinne nr 5 og kun rettstrikk til nesten to nøster var brukt opp. Så dette gikk fort og strikke. Blir en gave dette også.

Dette er et mykt og godt skjerf som ikke klør og det er viktig for vedkommende som får det

Nå får jeg nok stelle litt med nissefar og nissemor og sette brillene på plass og rette på sjalet til nissemor.

Ønsker alle en fortsatt super fin mandag….snart er det jul igjen:-)

Julegleder på mange vis:-)

Ja nå har vi kommet til den siste lørdagen føre julen ringes inn og jeg vil tro mange strever og sliter med og få alt ferdig og klappet til jul. Selv er jeg helt i rute og nå rusler jeg bare rundt og koser meg og ser jeg noe som trengs og gjøres så er jeg på pletten direkt. Men uansett hva en gjør så blir det jul:-) Jeg lærte vel det selv av andre at en skal ikke bare mase og kjase men en skal også nyte tiden både før og i julen. Men over til noe annet. Jeg har jo både strikket og heklet nå og driver med noen små saker som jeg bare lager for kosen sin skyld. Men noe ekstra blir det jo på enkelte da.

Ja et par luer har blitt til en kveld og som sagt så har jeg noen små søte nabobarn som bruker og få litt fra meg. Så luer og votter og sokker tenker jeg er greit og pakke inn til dem som går i barnehage og i 1.klasse på skolen. Her har jeg brukt rubin garn fra Sparkjøp og jeg er godt fornøyd med dette garnet. Holder seg godt vask etter vask. Ikke lett og ta bilder inne nå men i trappen fikk jeg rette lyset…tror jeg da….:-)

Denne artige pynten her fikk jeg av en god venninne for mange mange år siden og jeg er like glad i den fortsatt.Den er i flettet tykt hamptau og med noen søte smånisser på.

Ellers i dag så har jeg fått med meg at http://foreignerat50.blogg.no/1419060420_etter_24_r.html har bryllupsdag i dag og her om dagen så jeg at hun bakte en nydelig kake og hva passet vel bedre en og lage en selv i dag og feire dagen med henne. Og en Budapestkake med krem og søte klementinbiter som fyll smakte helt nydelig til kaffen nå. Dette er kaker jeg liker for er ikke så veldig henrykt over tørre kaker nemlig.

Og mens håndballkampen gikk i går kveld så heklet jeg en liten nisse og han er visst veldig sjenert for har dratt hatten sin langt ned på nesa og ikke helt i fasong som jeg hadde håpet han skulle bli…..men ikke alle kan være perfekte heller:-)

 

Vil få ønske alle en fortsatt fin lørdagskveld og nå er det tilbake til heklenålen og fortsette med noe småtteri:-)


Heklet lystrekk med litt detaljer på.

Hei igjen. I dag blir det ikke innlegg med noe som inneholder sukker eller melis. Men jeg har fått heklet ferdig flere trekk til og ha på lyslykter og pyntet opp med sløyfer og litt glitter. Det tar jo mere tid en og hekle selve trekkene. Så nå er det flere som får dette som en ekstra gave fra meg til jul.  Så litt ” sukkersøte ” er jo dette også da:-)

Har bare heklet med staver på disse men må pynte dem litt ekstra når en skal gi bort:-)

Kosedagen på kjøkkenet.

Gårsdagens små kosesyssler ble unnagjort med og lage brente mandler og pakket inn i små godteposer som en får kjøpt hos Nille. Litt koselig og kunne gi bort litt smågodt også som en har laget selv. Lille strikkenissegutt satt bare og ventet på og få smake. Men fikk ingenting men passet godt på godsakene.

 Ja bakdelen med brente mandler er at det går ut over fingertuppene når en skal skille dem fra hverandre,for selv om en bruker gaffler så må en hjelpe til med hendene også. Utrolig varmt det er og igjen litt såre fingre med småkutt i dag. Men farlig gode er jo disse da. Oppskriften til disse finner du hos http://www.krem.no/jul.html Laget dem slik det beskrives men delte heller porsjonen to ganger isteden for alt på en gang. Og da tør jeg ikke tenke på hvordan mine fingre hadde vært i dag om jeg tok alt på en gang.

Og en saftig sirupskake som jeg deler opp og fryser ned.