Litt nytt til kjøkken og stue.

Nå er jeg igjen her med enda noe nytt,men kanskje ikke så spennende da. Har jo noen ansiktsgrytekluter som henger til pynt ved komfyren på kjøkkenet og nå syntes jeg det var på tide og fornye disse litt også . Så her har jeg laget dem i to forskjellige farger.

Mønster til disse har jeg funnet her men har gjort min egen lille vri på dem med og hekle flere stavgrupper rundt fjeset.

Fargen lyver litt på det første bildet men er en mellomting av fersken og rosa.

Så fikk jeg tak i ett nøste med oransje med sølvglitter og dermed ble det også byttet ut noe på lysglassene i stuen også. Ja det hjelper og få litt friske farger inn igjen nå.

Helt enkelt heklet med bare staver og en luftmaske mellom hver og avslutter med stavgruppe på toppen.

Bruker også led lys i disse så ingen fare for at det skal ta fyr .

Må Dere alle ha en fortsatt herlig gull-helg:-)

Noe gammelt og noe nytt garn.

Etter mye tv titting i forbindelse med VM så har jeg også fått heklet og laget litt igjen både til meg selv og for og ha i gavekurven. Nå har jeg fått brukt opp en god del garn som bare har ligget her ubrukt i lange tider. Men noe nye nøster kommer også inn igjen da vel og merke.  Men noe må en jo bruke litt penger på….ikke sant?

Og mønsteret her er jeg blitt litt hektet på og disse går det også fort og lage når en først har startet. Selv bruker jeg Bomull Sport og nål nr 3½ og noen ekstra luftmasker for og få litt størrelse på dem. 

Og disse som er sekskantet er også raske og enkle og hekle,og mønster finner du her

Og så fant jeg noe fint garn med vårlige farger i en garnbutikk og  dermed ble det noe av dette også. Men disse skal jeg nok beholde selv.

Er jo veldig glad i blått og turkis så dette er nok mine farger.

Jeg finner mye glede og kos med og bruke strikkepinner og heklenålen og flere får jo glede av det også.

Har mere som jeg snart kan legge ut men nå vil jeg få ønske Dere alle en riktig fin kveld og en god helg.

Vi ses snart igjen.

Noe blått måtte det bli nå.

Hei igjen:-)  Ja nå har jeg fått brukt opp litt av noen garn rester og fant frem 3 nøster med Lerke og lurte på hva jeg kunne strikke av det.  Og valget  ble en hals og en lue som passer på en 4-6 åring . Her la jeg opp 72 masker og pinne nr 4 på luen og økte ut etter en god vrangbord til 77 masker og strikket videre i glattstrikk og fellingen ble 9 masker og 2 rett sammen og neste omg 8 rett og 2 sammen og fortsatte slik til alle masker ble felt av. 

Og mønster på halsen finner du fortsatt HER .Men her er den strikket i kun en tråd med Lerke.

Og med 3 nøster garn så ville det ikke ta slutt så fant dette artige pannebåndet/hårbånd som jeg har sett flere har strikket.

Men litt kjedelig strikk men artig ble det ferdig. Ligger flere linker rundt på nettet om dette,men fant en fremgangsmåte på denne bloggen HER . Og selv la jeg opp 27 masker på pinne nr 4 og strikket som ellers beskrevet. 

Og fortsatt har jeg nesten et halvt nøste igjen etter både lue hals og pannebåndet.

Så Lerke må være utrolig drøyt men herlig garn som det verken klør eller gir ubehag på huden.

Så vil jeg ønske alle mine trofaste tittere en fortsatt fin uke og jeg er nok snart tilbake her med noe nytt igjen.Nå ble det litt igjen.

Nå har det også blitt noen votter av neongarnet som kan passe til luene jeg strikket og det er jo ikke av det beste og varmeste garnet men satser på at det er noe som kan brukes når det igjen blir mildere i været.  Men et par er strikket i ull så det blir liggende i lageret så nå fylles gavekurven seg sakte men sikkert opp igjen etter at det meste gikk ut her i julen.  Det er helt vanlige votter uten noen form for mønster så dette går fort og strikke på pinner nr 3½.


En enkel rad med Dotty mønsteret som på luen.

Og vil passe på og få ønske mine kjære tittere og bloggvenner en flott helg uansett hvor du skulle befinne deg:-))

Dotty-luer og litt til.

Hei igjen alle som titter innom her. Ja som jeg skrev her forleden så brukte jeg mye restegarn til diverse småstrikking nå. Og igjen har det blitt litt av det for finner stadig noen enslige nøster i hyllen som ikke blir brukt. Men etter og ha sett en fin lue på en blogg så måtte jeg bare få strikke opp noen av disse. Har ikke brukt garnet som er i oppskriften men har tatt av noe annet garn her. Og da det ikke er ull så blir det sikkert greie luer på noen småbarn utover våren. Og Dotty luen er bare så festlig og i disse neonfargene gjør det jo litt ekstra fargerikt også. Og skulle du ha lyst til og strikke denne så finner du mønster HER

Kan da opplyse at mine luer er strikket for mindre barn og har brukt Flash garn og lagt opp 76 masker på pinne nr 4 og strikket 2 rett og 2 vrange i passelig lengde og gått så over til rundpinne nr 4½ og lagt ut til 84 masker. Har så strikket mønster og felt på samme måte som det er beskrevet på opphavet. Har også brukt dobbel tråd med Baby Soft garn fra Nille til en av luene. Og så har jeg strikket 2 vanlige luer i bare rett og vrangmasker som også er strikket i dobbel baby ull garn . Så nå får jeg endelig brukt litt fra restene samtidig som det kommer inn litt nytt igjen. Men her er luene i glade vårlige farger:-)

Og i dag ville pippen min også bli tatt bilde av så her er lille sjarmøren Mino:-)

Med dette vil jeg få ønske Dere alle en fortsatt fin dag og mange takk for at du ville ta en titt igjen.

Sokker i flere størrelser.

Hei alle som titter innom her . Og nå har strikkepinnene gått for fullt med og få brukt opp noe restegarn og igjen har det blitt sokker i størrelser fra 4 år til herresokker så garnet har blitt til noe som kan komme til nytte. Hadde mange par som forsvant ut i julen så nå måtte jeg få noe i gavekurven igjen. Godt og ha noe på lur også:-) Så strikkepinnene går sin gang men fortsatt bare noe småsaker men så lenge det blir noe av det også så hvorfor ikke. Jeg koser meg med alt jeg kan lage i form av strikk eller hekling så det er det viktigste i mitt syn.  

Fikk også strikket og tovet tøfler og en mottaker ble fornøyd.

Dette var et innlegg fylt med bare sokker og neste gang blir det vel luer kanskje.

For jeg fortsetter med restegarn-oppstrikk:-)

Ønsker alle en fortsatt fin dag og takk for at nettopp du tok deg en liten visitt her hos meg.