Mintgrønnt sett til en baby.

Nå har jeg fått ferdig en liten jakke og litt tilbehør til den lille buksen jeg strikket her forleden.  Og mønster på jakken fant jeg i et gammelt hefte fra mange år tilbake. Men fortsatt er mønsteret fint og jeg vil tro at mye av dette kommer tilbake igjen etter og ha tittet litt rundt omkring på andre som har strikket.   Ble kjent med noen på Gran Canaria for flere år siden og nå skal dem ha barn rett føre vi ankommer dit i september så gleder meg til og ha med litt hjemmestrikket til babyen som skal bli født i en varm sesong så jeg har brukt tynt bommuldsgarn som blir godt for en liten kropp:-) Og jeg tenker at det blir laget noe til for dette var artig og holde på med igjen.

Og selve buksen har jeg lagt ut mønster på her hobbystuas.blogg.no/1431280481_10052015.html

Men har bare forandret litt på mønsteret i livet men selve masketallet er blitt brukt.

Så måtte jeg da få strikke en liten jakke og da ble valget denne her som har et fint bladmønster.

Og igjen så har jeg heklet små babysokker i samme garnet og mønster på disse finner du også her.

hobbystuas.blogg.no/14322…oselig_hekling_til_s.html

Og alt er i ca størrelse 2-4 mnd.

Da skal jeg fortsette med og gjøre ferdig en liten bukse i et annet garn og farge.

Koselig hekling til små babyføtter + mønster.

En liten oppdatering med noe fra heklenålen igjen.  Jeg har nå mekket sammen noen små babysokker/sko og her har jeg bare brukt litt ideer fra mitt eget hode så egentlig ble jeg overrasket selv at det ble noe ut av dette:-) Har så prøvd og skrive ned hvordan jeg har gjort dette. Så skulle du ha lyst til og hekle slike selv og synes det er noe som ikke stemmer helt med det jeg har skrevet ned så skal jeg heller forsøke og ta noen bilder underveis når jeg hekler flere av disse. Men har brukt baby-ull og tynt bommuldsgarn på disse to parene her og heklenål nr 2 ½ .

Ble jo litt småsøte også da.

Heklede babysokker.

Her kan en bruke baby-ull eller tynt bommuldsgarn. Nål nr 2½

Jeg starter med og legge opp 37 lm og begynner i 2.lm og hekler 36 halvstaver tilbake.Vend arbeidet med 1 lm.

Hekle så 36 halvst tilbake så det er 2 rekker. Bryt garnet. Hekle så over de 12 masker på midten og det blir ca 9 rekker.(4 cm)

Bryt så garnet og start igjen der hvor skaftet sluttet . Hekle så 1 hst i hver hst+ 9 hst langs hver side av midten+12hst i midten er 54 hst.

Hekle så 3 rekker med hst over alle maskene. Fell nå for tåen og hekle 21 hst og hopp over en maske og hekle 10 hst og så hoppe over en

maske og hekle 21 masker på andre siden. Neste omg hekles 21 hst og hopp over en maske og hekle 8 hst og hopp over en maske og

fortsett med 21 hst. Fortsett slik til det står igjen 2 hst i midten. Bryt garnet.

Så fortsetter en og hekle staver rundt opplegget og øker til 40masker totalt. Heklet så videre rundt med 2 staver 2 lm 2 staver i samme hull

hopp over 2 masker og så videre med 2 st 2 lm 2 st rundt. Dette kan du gjøre så det blir 3 omg til sammen. Så kan du enten hekle eller

tvinne tråd og tre igjennom den øverste stavrekken.   Sy så sammen under foten og i siden bak :-))  Koselige gaver og gi bort også.

Ellers så vil jeg passe på og få ønske Dere alle en riktig fin pinsehelg og så får vi håpe på litt sol og oppholdsvær:-)

Hygge i solbakken om fredag.

Fredag var en nydelig dag ved campingen og etter og ha slått plenen der ute så var det bare koselig og kunne ta frem noe godt i glasset og bare sitte og nyte disse edle dråpene som kun inneholder 5%. Men skal sies at jeg ikke liker vin ,men litt søtlig og sprudlende av denne sorten kan jeg godt drikke som en leskedrikk:-)

Og flagget henger ved teltet som beviser at vi er på plass igjen:-)

Har en del mål med plen som jeg og min mann stort sett klipper så det blir mange skritt og fin trim.

Ønsker alle en riktig fin uke .

Ballongbukse ble det tilslutt:-)

Her for noen dager siden etterlyste jeg her på bloggen om mønster på en ballongbukse eller selebukse og det var 3 stk som velvillig ga meg noen tips på dette. Blant annet gjennom FB men jeg er nok en av få som ikke har en profil på dette nettverket. Så jeg endevendte mine gamle oppskrifter selv og fant et mønster jeg kunne bruke.  Og i mellomtiden så var http://fruensvilje.blogg.no/ på jakt etter mønster til meg også. Og det er veldig hyggelig at det er noen som deler med seg her så mange takk for tipsene til både Trulte og til strikkepinneklirr for at Dere ville hjelpe.

Men her er endelig beviset på ballongbuksen jeg fant mønster på selv etter og ha dykket i mitt eget arkiv. Og jeg skal til og med dele mønster med dere andre her også,for vet selv hvor irriterende det kan være og savne et mønster på noe. Nå skal det sies at jeg har brukt litt hullmønster som ikke står i oppskriften men ellers har jeg strikket som det står etter målene. Og med pinner nr 2½-3 og med pt Pandora garn og her er det brukt litt over et nøste bare. Kan jo bruke mandarin petit også.


Størrelsene er 3-6-9-12 mnd. Og den jeg har strikket er for 3mnd.

Så her er det nå bare og forsyne seg med oppskrift:-)

Solskinnsdag .

Det er vakkert når solen skinner og vannet ligger speilblankt her ute i Skjebergkilen ,så håper på mange slike fine dager fremover nå:-)

Vil få ønske Dere alle en fortsatt fin søndag og en knallgod start på en ny uke:-)

     

Bildene er tatt med min nye Microsoft Lumia 640 LTE.

Mønster på babysokker.

Jeg fikk en henvendelse i dag om et mønster på babysokker,og den kom inn som en e-mail på min nye mobiltelefon. Og jeg har nok trykket feil med en finger på en tast som gjorde at jeg fikk slettet adressen til vedkommende men så at navnet Marianne kom frem og hvilke sokker det gjaldt. Så her er linken til det du søkte om. Håper det ordner seg og om det er noe så får du bare sende en ny melding til meg:-) 

Babystrik jemelv.dk 

 

Klær fra Gran Canaria.

Tenkte og vise frem noen av mine siste innkjøp fra en favorittbutikk jeg bare må innom og handle når jeg er på Puerto Rico . Denne forretningen har bare så mye fint og ikke minst så blir ikke lommeboka tom heller for denne butikken har mye klær som er laget i Østen. Og som sikkert flere her vet så er jeg glad i farger og litt småpynt med blonder blant annet. Og når jeg står med to stk topper og skal velge ut en av det blir det vanskelig,,så da ender det som regel opp med begge to:-) Tror nok flere stusser nå at jeg legger ut slikt men hvorfor ikke da en blogg kan bestå av så mye forskjellige saker. ( både tull og tøys)

 

 

Og her har jeg vært veldig fornøyd med klærne gjennom flere år for etter flere vask er både sømmer og alt i like god stand.

Så nå har jeg litt lette klær for sommerbruk og ikke minst ta med meg når jeg igjen drar dit ned til høsten:-)

Ønsker alle en fortsatt fin dag og takk for at du ville ta en titt her igjen.

Kan noen hjelpe meg med mønster??

Tenkte og prøve her om det er noen som har strikkemønster på en ballongbukse / romper eller shorts gjerne med en smekke på og seler til en baby i størrelse 3-6 mnd.  Har tittet igjennom mine oppskrifter av både gammelt og litt nyere,men finner liksom ikke den rette jeg vil strikke. Har kjøpt inn Pandora garn med strikkefasthet 27 masker på pinne nr 3. Så håper noen av dere strikkeglade damer kanskje kan hjelpe meg med et mønster her. Kan godt være med fletter eller annet hullmønster:-)

Er ytterst sjelden jeg spør om hjelp så håper det er noen som ser dette nå og kan sende meg. Jeg gir gjerne noe tilbake av mønster om det er noe som fenger her hos meg.